33. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „ZLATNI MEDVJED“

Tradicionalni plivački miting, 33. po redu „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak održava se u subotu i nedjelju 9. i 10. lipnja 2018. godine na 50 metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu.

Riječ je o natjecanju kojeg Plivački klub Medveščak organizira od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak kako Kluba, tako i grada Zagreba te zagrebačkog plivanja općenito.

Natjecanje se od 2016. održava na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice, a svake godine okuplja najveća imena hrvatskog, ali i svjetskog plivanja pa će tako i ove godine okupiti ukupno više od 400 domaćih i stranih plivača.

Nakon dva dana natjecanja organizatori će tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagraditi medaljama; najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“, dok će natjecatelji s najvećim zbrojem bodova dva rezultata, prema tablicama HPS-a, finalnih utrka prvog i drugog dana natjecanja, biti nagrađeni s novčanom nagradom od 800 EUR (prvoplasirani), 500 EUR (drugoplasirani), 400 EUR (trećeplasirani), 200 EUR (četvrtoplasirani) i novčanom nagradom od 100 EUR (petoplasirani).

Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe, će tako ponovno na jednom mjestu okupiti brojne domaće i strane entuzijaste i zaljubljenike u plivanje.

PK Medveščak poziva sve zainteresirane na bazen Svetice, početak natjecanja je u subotu u 9.00 sati, a finala zajedno sa svečanim otvorenjem na rasporedu su od 17.00 sati. Drugog dana natjecanja početak natjecanja je također u 9.00 sati, a finala će se održati od 17.00 sati.

 

POVIJEST NATJECANJA

 

Prvo natjecanje održano je 1986. godine, s 14 zemalja sudionica (Velika Britanija, Italija, Poljska, Rumunjska,…) te više od stotinu natjecatelja, a kao svojevrsna pripremna priredba za Univerzijadu koja je u Zagrebu održana 1987. godine. Tada su otkrivene velike mogućnosti unapređenja plivačkog sporta, a iste je godine priredba uvrštena u kalendar Europske plivačke federacije u kojem se nalazi do današnjih dana. Od natjecateljske sezone 2014./2015. miting je uključen u HPS GRAND PRIX natjecanje.

Posebno treba istaknuti kako su na „Zlatnom medvjedu“ dosad plivale najveće svjetske zvijezde, poput olimpijskih pobjednika Aleksandra Popova, Jane Kločkove, Larsa Frolandera, Agnes Kovacz, Garyja Halla, Natalie Coughlin, Jasona Lezaka i Ryka Neetlinga, ali i domaće kao što su Gordan Kožulj, Miloš Milošević, Duje Draganja, Vanja Rogulj, Sanja Jovanović, Alexei Puninski, Marko Strahija, Tomislav Karlo. Uz njih je na „Zlatnom medvjedu“ nastupilo i mnoštvo svjetskih i europskih prvaka i rekordera, osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

Povezane datoteke

06.
Lip

ZAVRŠEN 33. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „ZLATNI MEDVJED“

news image

Plivački klub Medveščak u subotu i nedjelju 9. i 10. lipnja 2018. godine na BK Svetice organizirao je…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati