36. IZDANJE PLIVAČKOG MITINGA „ZLATNI MEDVJED“

Međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“ održat će se u svom 36. izdanju u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak 25. i 26. lipnja na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu.

Riječ je o jednom od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba te se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe.

Svečano otvorenje na rasporedu je u subotu 25. lipnja s početkom u 17.00 sati, a nazočit će mu u ime ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac voditelj Službe za natjecateljski sport Darko Tot te kao izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića voditelj Odjela za programe sporta iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Milan Čolić.

Očekuje se nastup ukupno preko 300 natjecatelja, od čega gotovo 50 stranih plivača iz Austrije, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Ukrajine, Litve, Egipta, Italije te najbolji plivači iz 16 hrvatskih plivačkih klubova u ukupno 32 plivačke discipline.

Nastupit će i ukupno 39 natjecatelje Plivačkog kluba Medveščak od kojih valja istaknuti olimpijca Nikolu Miljenića, mladu nadu Roka Krpinu te Klaru Bošnjak, koja će na „Zlatnom medvjedu“ pokušati isplivati normu za Europsko seniorsko prvenstvo u Rimu.

Tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagradit ćemo medaljama, a najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“.

Plivački klub Medveščak poziva ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu, a za one koji to neće biti u mogućnosti prijenos natjecanja bit će osiguran na službenom YouTube kanalu Plivačkog kluba Medveščak.

Povezane datoteke

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032