38. MEĐUNARODNO PLIVAČKO NATJECANJE „ZLATNI MEDVJED“

Tradicionalno izdanje međunarodnog plivačkog mitinga Zlatni medvjed, kojeg organizira Plivački klub Medveščak održava se u subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu.

Riječ je o jednom od najvećih i najdugovječnijih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj i jednom od najboljih plivačkih mitinga u ovom dijelu Europe, koje je ove godine ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Parizu.

Na natjecanju će sudjelovati preko 300 plivačica i plivača iz oko 30 hrvatskih klubova, ali i natjecatelji iz zemalja kao što su Njemačka, Kosovo, Turska, Slovenija, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Ovogodišnje izdanje „Zlatnog medvjeda“ odlična je uvertira u velika natjecanja koja nam predstoje idućih mjeseci - Europsko prvenstvo koje se od 17. do 23. lipnja održava u Beogradu, zatim Europsko juniorsko prvenstvo od 2. do 7. srpnja u Vilniusu te kao kruna sportskog ljeta od 27. srpnja do 4. kolovoza Olimpijske igre u Parizu.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu i nedjelju od 9.00 sati, dok finala počinju od 17.00 sati. Službeno otvorenje mitinga bit će održano u subotu 8. lipnja u 17.00 sati, a Plivački klub Medveščak poziva sve ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu.

 

Povezane datoteke

06.
lip

ODRŽAN MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „ZLATNI MEDVJED“

news image

Međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“ održan je u svom 38. izdanju u organizaciji Plivačkog kluba…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032