BOŠNJAK I ŠULENTA SPREMNE ZA EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Od 2. do 9. srpnja u finskom Helsinkiju održava se Europsko juniorsko prvenstvo, na kojem nastupa i hrvatska plivačka reprezentacija.

Čine ju: Franko Grgić (JS), Dominik Karačić (MZ), Ognjen Marić (PCO), Luka Tkalčević (MZ), Antonio Rajković (PCO), Nika Čulina (ZPK), Ana Blažević (TZ) te mlade uzdanice PK Medveščak Lucija Šulenta i Klara Bošnjak. Plivačice i plivači pod budnim su okom trenera Lovrenca Franičevića, Mate Ružića i naših Domagoja Zajeca i Marka Lovrečića.

Zajec, glavni trener PK Medveščak, siguran je da će ovo natjecanje pokazati najbolje od Lucije i Klare, s obzirom da je cijela sezona bila zapravo u znaku priprema za Europsko juniorsko prvenstvo.

- Pripreme su bile dosta teške cijelu sezonu. Podigli smo broj treninga u odnosu na prošlu godinu i s obzirom na školske obveze. Klari je ovo prvo veliko natjecanje na kojem sudjeluje, Luciji drugo, a za njih je to svakako potvrda dugogodišnjeg rada i prva stepenica ozbiljnijeg natjecanja i pravog treniranja. Očekujem da će obje plivati svoje najbolje rezultate, vjerujem da su za to spremne i sposobne. Luciju su mučili problemi s leđima, no pokazuje veliko samopouzdanje i vjerujem da će sve biti ok – kaže Domagoj Zajec.

Zbog bolova u leđima Lucija 8 dana nije bila u bazenu, što je poremetilo prvotne planove i raspored priprema, no kaže da se osjeća puno bolje:

- Trke su u petak i subotu pa imam još vremena. Zasad me leđa viša ne bole i očekujem da ću plivati svoj najbolji rezultat, dati sve od sebe, a ako se dogodi uspjeh – super! – uvijek je skromna Lucija, koja je svojim savjetima i iskustvom pomogla i Klari, kojoj je ovo prvo Europsko juniorsko natjecanje.

- Malo je trema, uzbuđena sam, ali vjerujem da mogu otplivati svoja najbolja tri rezultata. – kaže Klara, dok njen trener Marko Lovrečić, koji reprezentaciju u Helsinkiju prati i u funkciji fizioterapeuta pojašnjava:

- Idemo s mišlju da nas ne zanima plasman, nego rezultat. Klara ima tri trke i očekujem da će u sve tri isplivati svoj PB (personal best). S obzirom na to da joj je ovo ipak prvo veće natjecanje, prije svega cilj je da stekne iskustvo.

Nakon, nadamo se uspješnog, Europskog juniorskog prvenstva djevojke očekuje tjedan dana zasluženog odmora, a nakon toga nastavak priprema za Prvenstvo Hrvatske i Olimpijadu mladih.

09.
Ruj

VETERANI MEDVEŠČAKA DRUGI NA EUROPSKOM VETERANSKOM

news image

Od 2. do 7. rujna u Kranju u Sloveniji, održava se European Masters koji je okupio 3000 plivača iz 50…

Pročitaj više

09.
Ruj

PRIPREME NAJMLAĐIH PRED NOVU SEZONU

news image

Od 27. kolovoza do 2. rujna u Termama Tuhelj održane su pripreme za kadete, mlađe kadete i početnike…

Pročitaj više

08.
Kol

UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK

news image

Plivački Klub Medveščak organizira testiranje znanja plivanja i upise u svoje programe. Testiranja i…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati