EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO DONIJELO HRVATSKOJ NOVI REKORD

Završeno je Europsko juniorsko prvenstvo koje je održano u finskom Helsinkiju, a na kojem je nastupila i hrvatska plivačka reprezentacija, u kojoj i dvije članice PK Medveščak!

Na svom prvom velikom natjecanju Europskom juniorskom prvenstvu u Helsinkiju, Klara Bošnjak je svoju prvu trku na 800 m slobodno isplivala s vremenom od 9:08.85, čime je zauzela 19. mjesto, dok je dan kasnije s vremenom od 4:30.21 otplivala svoj najbolji rezultat na 400 m slobodno i tako došla do 36. mjesta.

U svojoj najjačoj disciplini - 1500 m slobodno Klara je postavila novi apsolutni, juniorski i mlađi juniorski rekord Hrvatske, koji sada iznosi 17:01.05 i tako zauzela drugo mjesto u jutarnjem dijelu trećeg dana natjecanja, odnosno deseto mjesto u popodnevnom dijelu. 

Lucija Šulenta u svojoj je prvoj trci na natjecanju u disciplini 50 m leđno zauzela 24. mjesto s vremenom od 29.95, dok je drugu utrku u disciplini 100 m leđno bila 36. s vremenom od 1:06.02.

Iako je očekivao više, glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec, koji je zajedno s trenerom Markom Lovrečićem pratio reprezentaciju u Helsinkiju, u konačnici je zadovoljan postignutim rezultatima naših djevojaka:

- Klara je odradila odlično natjecnaje i svaku je trku bila sve bolja. Pokazala je pravi karakter i hrabrost, što je bitno s obzirom da joj je to prvo veliko natjecanje. Lucija je prvu trku plivala solidno s malom tehničkom greškom te joj je nedostajala 21 stotinka do finala, da popodne još popravi dojam. Druga trka je bila lošija, no sve u svemu nedostajalo joj je malo više hrabrosti za finala koja su bila dostižna. Sve u svemu sam zadovoljan, stekli smo nova iskustva, naučili nešto novo i idemo dalje raditi još više i jače. - rekao nam je Zajec po povratku iz Finske.

Djevojkama iskrene čestitke i puno sreće u daljnjim natjecanjima, koja ih čekaju uskoro. Naime, nakon tjedan dana odmora Lucija nastavlja s pripremama za Olimpijske igre mladih te u međuvremenu nastupa na Prvenstvu Hrvatske, dok Klara bez odmora nastavlja dalje s pripremama ususret državnom.  

07.
Srp

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Zagrebački plivački savez priređivač je natjecanja koje se održava 25. i 26. srpnja u Zagrebu.

Pročitaj više

06.
Lip

POZIV NA PRIDRŽAVANJE PREPORUKA

news image

S obzirom na ponovni rast broja oboljelih podsjećamo članove PK Medveščak na pridržavanje svih preporuka…

Pročitaj više

06.
Lip

DODIJELJENE NAGRADE ZA PKM IZAZOV

news image

Na pokaznom treningu proteklog tjedna podijeljene su nagrade pobjednicima PKM izazova.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati