EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO DONIJELO HRVATSKOJ NOVI REKORD

Završeno je Europsko juniorsko prvenstvo koje je održano u finskom Helsinkiju, a na kojem je nastupila i hrvatska plivačka reprezentacija, u kojoj i dvije članice PK Medveščak!

Na svom prvom velikom natjecanju Europskom juniorskom prvenstvu u Helsinkiju, Klara Bošnjak je svoju prvu trku na 800 m slobodno isplivala s vremenom od 9:08.85, čime je zauzela 19. mjesto, dok je dan kasnije s vremenom od 4:30.21 otplivala svoj najbolji rezultat na 400 m slobodno i tako došla do 36. mjesta.

U svojoj najjačoj disciplini - 1500 m slobodno Klara je postavila novi apsolutni, juniorski i mlađi juniorski rekord Hrvatske, koji sada iznosi 17:01.05 i tako zauzela drugo mjesto u jutarnjem dijelu trećeg dana natjecanja, odnosno deseto mjesto u popodnevnom dijelu. 

Lucija Šulenta u svojoj je prvoj trci na natjecanju u disciplini 50 m leđno zauzela 24. mjesto s vremenom od 29.95, dok je drugu utrku u disciplini 100 m leđno bila 36. s vremenom od 1:06.02.

Iako je očekivao više, glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec, koji je zajedno s trenerom Markom Lovrečićem pratio reprezentaciju u Helsinkiju, u konačnici je zadovoljan postignutim rezultatima naših djevojaka:

- Klara je odradila odlično natjecnaje i svaku je trku bila sve bolja. Pokazala je pravi karakter i hrabrost, što je bitno s obzirom da joj je to prvo veliko natjecanje. Lucija je prvu trku plivala solidno s malom tehničkom greškom te joj je nedostajala 21 stotinka do finala, da popodne još popravi dojam. Druga trka je bila lošija, no sve u svemu nedostajalo joj je malo više hrabrosti za finala koja su bila dostižna. Sve u svemu sam zadovoljan, stekli smo nova iskustva, naučili nešto novo i idemo dalje raditi još više i jače. - rekao nam je Zajec po povratku iz Finske.

Djevojkama iskrene čestitke i puno sreće u daljnjim natjecanjima, koja ih čekaju uskoro. Naime, nakon tjedan dana odmora Lucija nastavlja s pripremama za Olimpijske igre mladih te u međuvremenu nastupa na Prvenstvu Hrvatske, dok Klara bez odmora nastavlja dalje s pripremama ususret državnom.  

09.
Ruj

PROSLAVITE S NAMA DAN KLUBA!

news image

Plivački klub Medveščak 21. rujna obilježava svoj dan, a na zabavu su pozvani svi članovi i prijatelji…

Pročitaj više

09.
Ruj

UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, 2019. godina

news image

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9. rujna 2019. godine u 17:30…

Pročitaj više

08.
Kol

KLARA BOŠNJAK NA SJP-U U BUDIMPEŠTI

news image

Nakon radnog ljeta Klara Bošnjak otputovala je na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Budimpeštu.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati