EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U KAZANU

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Kazanu, od 30. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Na poziv izbornika hrvatske plivačke reprezentacije na Prvenstvo će otputovati ukupno 16 hrvatskih plivačica i plivača. Čast da budu među odabranima imaju i naše juniorke Klara Bošnjak i Paula Lončarević, a jedan od trenera reprezentacije na Prvenstvu bit će i Medveščakov Marko Lovrečić. 

Klara će nastupiti u disciplinama 400, 800 i 1500 m slobodno (utrke su na rasporedu u srijedu, četvrtak i petak), a Paula će plivati discipline 50, 100 i 200 m slobodno (utrke su u srijedu, četvrtak i subotu).

Kao posljednja provjera prije EP-a, djevojkama je poslužio nastup na međunarodnom natjecanju „Grand prix Kranj 2019“,  koji je održan sredinom lipnja u slovenskom Kranju.

Ondje je Paula Lončarević osvojila drugo mjesto na 200 m slobodno, treće mjesto na 50 m slobodno u kategoriji 2004. godišta te drugo mjesto u istoj kategoriji na 100 m slobodno. Klara Bošnjak je pak na 800 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila drugo mjesto te u kategoriji 2004. godišta prvo mjesto, a na 1500 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila je prvo mjesto.

- Kranj je bio pogođeno natjecanje, pokazale su da su u dobroj formi. Nastupile su i proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i pokazale da su na pravom putu – rekao nam je u razgovoru prije puta u Rusiju trener Marko Lovrečić koji će djevojke pratiti tijekom natjecanja.

- Spremne su, „nabrijane“ i jedva čekaju natjecanje pa očekujem i od Klare i od Paule njihov osobni najbolji rezultat i vjerujem i u jednu i u drugu da će dati najbolje od sebe – dodao je Lovrečić.

Ekipa put Rusije kreće u nedjelju 30. lipnja, a prvi je trening već na rasporedu u ponedjeljak. Cijeloj hrvatskoj plivačkoj juniorskoj reprezentaciji, a pogotovo našim predstavnicama, želimo puno sreće i odličnih nastupa!

 

07.
Srp

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Zagrebački plivački savez priređivač je natjecanja koje se održava 25. i 26. srpnja u Zagrebu.

Pročitaj više

06.
Lip

POZIV NA PRIDRŽAVANJE PREPORUKA

news image

S obzirom na ponovni rast broja oboljelih podsjećamo članove PK Medveščak na pridržavanje svih preporuka…

Pročitaj više

06.
Lip

DODIJELJENE NAGRADE ZA PKM IZAZOV

news image

Na pokaznom treningu proteklog tjedna podijeljene su nagrade pobjednicima PKM izazova.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati