EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U KAZANU

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Kazanu, od 30. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Na poziv izbornika hrvatske plivačke reprezentacije na Prvenstvo će otputovati ukupno 16 hrvatskih plivačica i plivača. Čast da budu među odabranima imaju i naše juniorke Klara Bošnjak i Paula Lončarević, a jedan od trenera reprezentacije na Prvenstvu bit će i Medveščakov Marko Lovrečić. 

Klara će nastupiti u disciplinama 400, 800 i 1500 m slobodno (utrke su na rasporedu u srijedu, četvrtak i petak), a Paula će plivati discipline 50, 100 i 200 m slobodno (utrke su u srijedu, četvrtak i subotu).

Kao posljednja provjera prije EP-a, djevojkama je poslužio nastup na međunarodnom natjecanju „Grand prix Kranj 2019“,  koji je održan sredinom lipnja u slovenskom Kranju.

Ondje je Paula Lončarević osvojila drugo mjesto na 200 m slobodno, treće mjesto na 50 m slobodno u kategoriji 2004. godišta te drugo mjesto u istoj kategoriji na 100 m slobodno. Klara Bošnjak je pak na 800 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila drugo mjesto te u kategoriji 2004. godišta prvo mjesto, a na 1500 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila je prvo mjesto.

- Kranj je bio pogođeno natjecanje, pokazale su da su u dobroj formi. Nastupile su i proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i pokazale da su na pravom putu – rekao nam je u razgovoru prije puta u Rusiju trener Marko Lovrečić koji će djevojke pratiti tijekom natjecanja.

- Spremne su, „nabrijane“ i jedva čekaju natjecanje pa očekujem i od Klare i od Paule njihov osobni najbolji rezultat i vjerujem i u jednu i u drugu da će dati najbolje od sebe – dodao je Lovrečić.

Ekipa put Rusije kreće u nedjelju 30. lipnja, a prvi je trening već na rasporedu u ponedjeljak. Cijeloj hrvatskoj plivačkoj juniorskoj reprezentaciji, a pogotovo našim predstavnicama, želimo puno sreće i odličnih nastupa!

 

08.
Kol

TESTIRANJE I UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, SEZONA 2023./2024.

news image

Otvorene su prijave za testiranje znanja plivanja za upise u programe PK Medveščak za sezonu 2023./2024.

Pročitaj više

08.
Kol

REZULTATI NAŠIH PLIVAČA NA VELIKIM NATJECANJIMA

news image

Pojedine plivačice i plivači PK Medveščak imali su itekako uzbudljivo ljeto.

Pročitaj više

08.
Kol

JANAF SPONZOR MILJENIĆU

news image

Dioničko društvo Jadranski naftovod (Janaf) sa sjedištem u Zagrebu, upravlja naftovodno-skladišnim sustavom…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032