EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U KAZANU

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Kazanu, od 30. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Na poziv izbornika hrvatske plivačke reprezentacije na Prvenstvo će otputovati ukupno 16 hrvatskih plivačica i plivača. Čast da budu među odabranima imaju i naše juniorke Klara Bošnjak i Paula Lončarević, a jedan od trenera reprezentacije na Prvenstvu bit će i Medveščakov Marko Lovrečić. 

Klara će nastupiti u disciplinama 400, 800 i 1500 m slobodno (utrke su na rasporedu u srijedu, četvrtak i petak), a Paula će plivati discipline 50, 100 i 200 m slobodno (utrke su u srijedu, četvrtak i subotu).

Kao posljednja provjera prije EP-a, djevojkama je poslužio nastup na međunarodnom natjecanju „Grand prix Kranj 2019“,  koji je održan sredinom lipnja u slovenskom Kranju.

Ondje je Paula Lončarević osvojila drugo mjesto na 200 m slobodno, treće mjesto na 50 m slobodno u kategoriji 2004. godišta te drugo mjesto u istoj kategoriji na 100 m slobodno. Klara Bošnjak je pak na 800 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila drugo mjesto te u kategoriji 2004. godišta prvo mjesto, a na 1500 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila je prvo mjesto.

- Kranj je bio pogođeno natjecanje, pokazale su da su u dobroj formi. Nastupile su i proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i pokazale da su na pravom putu – rekao nam je u razgovoru prije puta u Rusiju trener Marko Lovrečić koji će djevojke pratiti tijekom natjecanja.

- Spremne su, „nabrijane“ i jedva čekaju natjecanje pa očekujem i od Klare i od Paule njihov osobni najbolji rezultat i vjerujem i u jednu i u drugu da će dati najbolje od sebe – dodao je Lovrečić.

Ekipa put Rusije kreće u nedjelju 30. lipnja, a prvi je trening već na rasporedu u ponedjeljak. Cijeloj hrvatskoj plivačkoj juniorskoj reprezentaciji, a pogotovo našim predstavnicama, želimo puno sreće i odličnih nastupa!

 

07.
Srp

MEDVJEDI RUŠE REKORDE NA SP-U

news image

Hrvatski reprezentativci Obrovac i Miljenić odličnim su rezultatima otvorili Svjetsko prvenstvo.

Pročitaj više

07.
Srp

ZANINOVIĆ IZDOMINIRAO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe kadete održano je 19. i 20. srpnja u organizaciji Hrvatskog plivačkog…

Pročitaj više

07.
Srp

OBROVAC I MILJENIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU

news image

Svjetsko prvenstvo u plivanju održava se u južnokorejskom Gwangjuu, od 21. do 28. srpnja.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati