EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U KAZANU

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se u Kazanu, od 30. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Na poziv izbornika hrvatske plivačke reprezentacije na Prvenstvo će otputovati ukupno 16 hrvatskih plivačica i plivača. Čast da budu među odabranima imaju i naše juniorke Klara Bošnjak i Paula Lončarević, a jedan od trenera reprezentacije na Prvenstvu bit će i Medveščakov Marko Lovrečić. 

Klara će nastupiti u disciplinama 400, 800 i 1500 m slobodno (utrke su na rasporedu u srijedu, četvrtak i petak), a Paula će plivati discipline 50, 100 i 200 m slobodno (utrke su u srijedu, četvrtak i subotu).

Kao posljednja provjera prije EP-a, djevojkama je poslužio nastup na međunarodnom natjecanju „Grand prix Kranj 2019“,  koji je održan sredinom lipnja u slovenskom Kranju.

Ondje je Paula Lončarević osvojila drugo mjesto na 200 m slobodno, treće mjesto na 50 m slobodno u kategoriji 2004. godišta te drugo mjesto u istoj kategoriji na 100 m slobodno. Klara Bošnjak je pak na 800 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila drugo mjesto te u kategoriji 2004. godišta prvo mjesto, a na 1500 m slobodno u otvorenoj kategoriji osvojila je prvo mjesto.

- Kranj je bio pogođeno natjecanje, pokazale su da su u dobroj formi. Nastupile su i proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i pokazale da su na pravom putu – rekao nam je u razgovoru prije puta u Rusiju trener Marko Lovrečić koji će djevojke pratiti tijekom natjecanja.

- Spremne su, „nabrijane“ i jedva čekaju natjecanje pa očekujem i od Klare i od Paule njihov osobni najbolji rezultat i vjerujem i u jednu i u drugu da će dati najbolje od sebe – dodao je Lovrečić.

Ekipa put Rusije kreće u nedjelju 30. lipnja, a prvi je trening već na rasporedu u ponedjeljak. Cijeloj hrvatskoj plivačkoj juniorskoj reprezentaciji, a pogotovo našim predstavnicama, želimo puno sreće i odličnih nastupa!

 

04.
tra

MALI MEDO - NAJBRŽE NOGICE

news image

PK Medveščak organizirao je krajem ožujka pokazno natjecanje na kojem je sudjelovalo 200 članova plivačke…

Pročitaj više

04.
tra

19. FESTIVAL PLIVANJA

news image

Na zagrebačkim je Sveticama 13. i 14. travnja održan 19. po redu Festival plivanja.

Pročitaj više

04.
tra

MEDVEŠČAKOVCI NA MULTINATION SWIMMING MEETU

news image

Youth i juniorske reprezentacije okupile su se 6. i 7. travnja 2024. u Skopju I Grazu, na već tradicionalnom…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032