Prvo ovosezonsko natjecanje u sustavu Grand prix programa Hrvatskog plivačkog saveza održano je proteklog vikenda na splitskom bazenu Poljud.

Natjecanje koje je organizirao PK Jadran, okupilo je na plivalištu Poljud 247 natjecatelja odnosno 123 plivača i 124 plivačica iz 25 plivačkih klubova Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prvo je to natjecanje u ovogodišnjoj seriji HEP HPS Grand prix natjecanja, a 11 natjecatelja PK Medveščak, točnije 6 plivača i 5 plivačica pod budnim okom glavnog trenera Domagoja Zajeca ostvarilo je ukupno 43 nastupa.
 
Patrik Kramarić otvorio je natjecanje najboljim rezultatom u apsolutnoj kategoriji u disciplini 50 m prsno, a nedugo poslije toga osvojio je prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji i na 100 m mješovito. Lucija Šulenta u prvom je dijelu natjecanja u kategoriji juniora na 50 m slobodno osvojila srebro, a na 200 m leđno broncu. 
 
Odličnim rezultatom Lucija je otvorila i drugi dan natjecanja - u disciplini 100 m slobodno osvojila je drugo mjesto u kategoriji juniora te treće u apsolutnoj kategoriji. Patrik Kramarić na 100 m prsno u apsolutnoj kategoriji bio je najbolji, a najuspješniji rezultat u apsolutnoj kategoriji isplivao je i u disciplini 200 m mješovito. Na 200 m slobodno Luka Sever je u apsolutnoj kategoriji ostvario treći najuspješniji rezultat, a isto je postigao i u disciplini 50 m slobodno. 
 
Čestitke svima, a posebno Kramariću koji je na prvoj postaji HPS Grand prix natjecanja ostvario ukupan zbroj bodova 1367.
 

Detaljni plasmani po kategorijama nalaze se u povezanim datotekama.

Povezane datoteke

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032