KORISTI PLIVANJA U DOBA COVIDA

U okvirima svjetske pandemije, sada više nego ikad, bitno je održavati tijelo aktivnim, a samim time i zdravim.

Na odluku kako odabrati sport koji će imati pozitivan utjecaj na naš organizam, sada osim osobnih preferencija i interesa utječe i strah od moguće zaraze koronavirusom.

Kako tvrde stručnjaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (Center for Disease Control and Prevention, CDC) nema dokaza o tome da se SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje COVID-19, može prenositi na ljude putem vode u bazenima, hidromasažnim kadama, toplicama ili vodenim površinama.  Razlog tome, prema UCHealth, može biti činjenica da klor koji se koristi za čišćenje vode, ubija virus koji uzrokuje COVID-19. Smatra se da se virus širi uglavnom od osobe do osobe, respiratornim kapljicama, stoga je nužno pridržavati se uobičajenih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Plivanje se smatra najzdravijim sportom te je vrsta rekreacije koja ima niz pozitivnih učinaka na naše zdravlje: jača sve mišićne skupine, povećava gibljivost zglobova te poboljšava koordinaciju. Plivanje je iznimno korisno i za unapređenje funkcionalnih sposobnosti, jer se plivanjem povećava kapacitet pluća i poboljšava kardiovaskularni sustav. Također, jača i oblikuje mišiće te pospješuje tjelesnu kondiciju, povećava gibljivost kralježnice i ostalih zglobova te poboljšava posturu tijela.

Ujedno, to je jedina sportska aktivnost u koje je moguće uključiti dijete već od najranije dobi. Kretanje u vodi ima pozitivan učinak na dječji organizam u cijelosti jer potiče pravilan rast i razvoj, razvija bazičnu motoriku te doprinosi razvoju kognitivnih sposobnosti. Osim toga plivanje ima i psihološki učinak: smanjuje stres koji je u današnjem načinu življenja sveprisutan, jača samopouzdanje pojedinca te pozitivno utječe na psihosocijalni i fizički razvoj djeteta.

Sada kada smo predstavili sve pozitivne učinke plivanja, potrebne su kupaće gaće, odnosno kostim, kapica i naočale te dobra volja da se javite Plivačkom klubu Medveščak na +385 99 7328 ili mailom na plivackaskola@medvescak.hr.

08.
Kol

TESTIRANJE I UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, SEZONA 2023./2024.

news image

Otvorene su prijave za testiranje znanja plivanja za upise u programe PK Medveščak za sezonu 2023./2024.

Pročitaj više

08.
Kol

REZULTATI NAŠIH PLIVAČA NA VELIKIM NATJECANJIMA

news image

Pojedine plivačice i plivači PK Medveščak imali su itekako uzbudljivo ljeto.

Pročitaj više

08.
Kol

JANAF SPONZOR MILJENIĆU

news image

Dioničko društvo Jadranski naftovod (Janaf) sa sjedištem u Zagrebu, upravlja naftovodno-skladišnim sustavom…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032