LUCIJA ŠULENTA I DOMAGOJ ZAJEC NA OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH

U argentinskom Buenos Airesu se od 6. do 18. listopada 2018. godine održavaju III. Olimpijske igre mladih, odn. Youth Olympic Games.

Natjecanje se održava pod sloganom "Osjeti budućnost", a Hrvatsku će u plivanju predstavljati Ognjen Marić (PCO), Dominik Karačić (MZ), Nika Čulina (ZPK) te Medveščakova Lucija Šulenta u pratnji trenera reprezentacije i PK Medveščak Domagoja Zajeca, s kojima smo razgovarali uoči polaska za Argentinu.

Odmah po slijetanju, kako kaže Zajec, pokušat će što prije se prilagoditi na vremensku zonu i trenirati do natjecanja, kako bi iskoristili vrijeme do same utrke, jer prva Luciju očekuje tek u nedjelju, 7. listopada.

- Priprema što se tiče reprezentacije nije bilo, tako da putujemo nakon velike pauze za ljeto i realno bez ijednog pripremnog natjecanja. Odradili smo maksimalno u Zagrebu koliko smo mogli, no činjenica je da je natjecanje u nezgodnom terminu – kaže Zajec i nastavlja:

- Lucija se predano posvetila i unatoč tim tehničkim poteškoćama i s obzirom na to da je početak sezone, uspjeli smo podignut formu. Uz malo sreće, ako ne bude jaka konkurencija, mogla bi dobro proći – zaključuje glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec.

Posljednji član PK Medveščak koji je nastupao na Olimpijskim igrama mladih bio je Nikola Obrovac, koji je s petim mjestom na 100 m prsno i zlatom na 50 m prsno probio led i postavio visoko ljestvicu za svoje nasljednike, odn. nasljednicu.

Luciji Šulenti ovo je zasigurno najjače natjecanje na kojem je nastupala do sad, no, kako kaže, osjeća se spremnijom nego prije Prvenstva Hrvatske u srpnju, uoči kojeg je zbog ozljede leđa osam dana bila izvan bazena.

- Osjećam se super, iako na početku sezone nitko nije u top formi. Ovo je prvo natjecanje ove sezone, a ovako veliko natjecanje sigurno je velika motivacija za dalje jer se može vidjeti usporedba s drugim plivačima, nacijama, što je sigurno važno iskustvo – smatra Lucija, čija je prva utrka na 100 m leđno, a 10. listopada plivat će 50 m leđno. Na pitanje o tome kakav rezultat očekuje odgovara:

- Bolje plivam kad nisam pod pritiskom, pa ne razmišljam o rezultatu, nego smatram da je bitno sudjelovati na ovako velikom natjecanju.

Luciji i svim reprezentativcima Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih želimo puno uspjeha i sreće, a spomenimo samo da će se u desetak dana natjecanja, preko 4000 mladih sportaša iz 206 država, u dobi od 14 do 18 godina, natjecati u 31 sportu i sportskoj disciplini te da će Hrvatsku predstavljati 37 sportaša u ukupno 11 sportova.

...

U disciplini 100 m leđno Lucija Šulenta isplivala je 23. mjesto s rezultatom 1:05.82, dok je u nastupu na 50 m leđno zauzela 27. mjesto isplivavši rezultat od 30.50.

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati