MEĐU NAJBOLJIM KADETIMA U DRŽAVI I NAŠI BOŠNJAK I GNJATOVIĆ

U Tuheljskim su toplicama od 16. do 24. rujna 2017. godine održane pripreme hrvatske plivačke reprezentacije, a ususret početku sezone 2017./2018.

Među ukupno 22 najuspješnijih plivačica i plivača u mini Grand prix poretku iz prethodne sezone, koji su tako zaslužili poziv na pripreme, bilo je i dvoje plivača PK Medveščak – kadet Tin Gnjatovič i mlađa juniorka Klara Bošnjak, a pripreme je, među ostalima, vodio i Medveščakov trener Marko Lovrečić.

Tijekom priprema koje su trajale tjedan dana treniralo se dva puta dnevno, s obveznim popodnevnim odmorom između treninga. Tijekom treninga izmjenjivali su se onaj u bazenu te suhi trening i istezanje.

Trener Lovrečić zadovoljan je atmosferom koja je vladala tijekom priprema, kako među trenerima, tako i među mladim uzdanicama: - To su najbolji kadeti u državi, klinci koji žele raditi… Bili su odlični svi redom, a posebno moram istaknuti da su naši pokupili pohvale i svih drugih trenera – rekao je Marko Lovrečić napominjući da su pripreme zasigurno bile naporne, ali i da su prvi rezultati već vidljivi.

Naime, dobra forma nakon priprema kod Klare Bošnjak manifestirala se na samom početku sezone, kada je u 1. kolu ZG lige na 800 metara slobodno srušila svoj dosadašnji i postavila novi kadetski rekord Hrvatske. Ova će sezona tako 13-godišnjoj Klari biti prilika za stjecanje iskustva u borbi sa starijim curama, a ona sama ističe da se veseli novim izazovima.

Klarinog vršnjaka Tina tek očekuje prvi pravi test nakon priprema – 9. međunarodno plivačko natjecanje „Sv. Krševan“, koji je ujedno 2. postaja ovosezonskog HPS Mini Grand Prix-a za kadete i mlađe kadete. Uz to, ove se sezone nada i dobrom plasmanu na državnom prvenstvu za dobne skupine koje se održava u prosincu.

Iako oboje pomalo nesvjesni svojih velikih uspjeha, i Tin i Klara imaju samo riječi hvale za svoju ekipu, a potvrđuje to i Marko Lovrečić, koji zaključuje da su napredak cijele grupe, kao i dobra forma evidentni.

07.
Srp

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Zagrebački plivački savez priređivač je natjecanja koje se održava 25. i 26. srpnja u Zagrebu.

Pročitaj više

06.
Lip

POZIV NA PRIDRŽAVANJE PREPORUKA

news image

S obzirom na ponovni rast broja oboljelih podsjećamo članove PK Medveščak na pridržavanje svih preporuka…

Pročitaj više

06.
Lip

DODIJELJENE NAGRADE ZA PKM IZAZOV

news image

Na pokaznom treningu proteklog tjedna podijeljene su nagrade pobjednicima PKM izazova.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati