MEĐU NAJBOLJIM KADETIMA U DRŽAVI I NAŠI BOŠNJAK I GNJATOVIĆ

U Tuheljskim su toplicama od 16. do 24. rujna 2017. godine održane pripreme hrvatske plivačke reprezentacije, a ususret početku sezone 2017./2018.

Među ukupno 22 najuspješnijih plivačica i plivača u mini Grand prix poretku iz prethodne sezone, koji su tako zaslužili poziv na pripreme, bilo je i dvoje plivača PK Medveščak – kadet Tin Gnjatovič i mlađa juniorka Klara Bošnjak, a pripreme je, među ostalima, vodio i Medveščakov trener Marko Lovrečić.

Tijekom priprema koje su trajale tjedan dana treniralo se dva puta dnevno, s obveznim popodnevnim odmorom između treninga. Tijekom treninga izmjenjivali su se onaj u bazenu te suhi trening i istezanje.

Trener Lovrečić zadovoljan je atmosferom koja je vladala tijekom priprema, kako među trenerima, tako i među mladim uzdanicama: - To su najbolji kadeti u državi, klinci koji žele raditi… Bili su odlični svi redom, a posebno moram istaknuti da su naši pokupili pohvale i svih drugih trenera – rekao je Marko Lovrečić napominjući da su pripreme zasigurno bile naporne, ali i da su prvi rezultati već vidljivi.

Naime, dobra forma nakon priprema kod Klare Bošnjak manifestirala se na samom početku sezone, kada je u 1. kolu ZG lige na 800 metara slobodno srušila svoj dosadašnji i postavila novi kadetski rekord Hrvatske. Ova će sezona tako 13-godišnjoj Klari biti prilika za stjecanje iskustva u borbi sa starijim curama, a ona sama ističe da se veseli novim izazovima.

Klarinog vršnjaka Tina tek očekuje prvi pravi test nakon priprema – 9. međunarodno plivačko natjecanje „Sv. Krševan“, koji je ujedno 2. postaja ovosezonskog HPS Mini Grand Prix-a za kadete i mlađe kadete. Uz to, ove se sezone nada i dobrom plasmanu na državnom prvenstvu za dobne skupine koje se održava u prosincu.

Iako oboje pomalo nesvjesni svojih velikih uspjeha, i Tin i Klara imaju samo riječi hvale za svoju ekipu, a potvrđuje to i Marko Lovrečić, koji zaključuje da su napredak cijele grupe, kao i dobra forma evidentni.

09.
Ruj

PROSLAVITE S NAMA DAN KLUBA!

news image

Plivački klub Medveščak 21. rujna obilježava svoj dan, a na zabavu su pozvani svi članovi i prijatelji…

Pročitaj više

09.
Ruj

UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, 2019. godina

news image

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9. rujna 2019. godine u 17:30…

Pročitaj više

08.
Kol

KLARA BOŠNJAK NA SJP-U U BUDIMPEŠTI

news image

Nakon radnog ljeta Klara Bošnjak otputovala je na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Budimpeštu.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati