NIKOLA OBROVAC NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KINI

14. po redu FINA Svjetsko prvenstvo održava se od 11. do 16. prosinca u Hangzhou u Kini.

Hrvatski plivački savez na natjecanje je pozvao sljedeće reprezentativce: Mislav Sever (PKK), Anton Lončar (MZ), Nikola Obrovac (MDZ) i Kristina Miletić (DZ), a na natjecanju će ih pratiti treneri Lovrenco Franičević i Dalibor Krebelj.

Inače, iza Nikole Obrovca uzbudljiva je kalendarska godina, a i u novu sezonu ušao je i više nego zauzet. U studenom je nastupao na Svjetskom kupu u Pekingu, a nije izostao ni s domaćih natjecanja kao što su Jadran Grand Prix te Miting Mladosti.

Što se priprema tiče, početak sezone proveo je u SAD-u, u kampu za unapređenje tehnike starta i okreta s trenerom Garryjem Holeaom, a pripremao se i s reprezentacijom na Korčuli.

Kako sam kaže, ove je sezone s treninzima krenuo dosta kasno, točnije početkom listopada, zbog ozlijede ramena koju je vukao još od lipnja ove godine.

- Ove sezone glavni fokus stavlja se na veliki bazen s obzirom na to da se od 1. travnja mogu isplivati norme za Olimpijske igre. Upravo iz tog razloga na ovo Svjetsko prvenstvo odazvao se mali broj plivača. Ipak, biti će to dobar test da vidim gdje stojim u usporedbi s najboljima na svijetu što se tiče starteva, a i samog plivanja.

Veselim se što imam mogućnost predstavljati Hrvatsku na još jednom Svjetskom prvenstvu i veselim se prilici natjecati se protiv najboljih – zaključio je Nikola Obrovac prije puta u Kinu, gdje će boraviti od 7. do 18. prosinca.

...

Nakon prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kini istaknimo da je Nikola Obrovac na 100 m prsno otplivao vrijeme od 59.86 te zauzeo 36. mjesto na svijetu! U svom drugom nastupu Nikola je na 50 m prsno s rezultatom 27.06 zauzeo 29. poziciju!
Važno je naglasiti i da je hrvatski reprezentativac Anton Lončar (MZ)) na 100 m leđno postavio novi državni rekord s vremenom 51.09 i tako izborio mjesto u polufinalu, gdje je završio na odličnom 16. mjestu s rezultatom 51.20.

03.
O¾u

15. MITING "VICTORIA - PRIMORJE"

news image

U Rijeci je na Bazenima Kantrida 2. i 3. ožujka održano 15. izdanje Međunarodnog plivačkog Grand Prix…

Pročitaj više

03.
O¾u

MILJENIĆ ISPLIVAO A NORMU ZA OI U PARIZU

news image

Medveščakov Nikola Miljenić na 15. međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria- Primorje“ koji je proteklog…

Pročitaj više

02.
Vel

PRVENTSVO HRVATSKE ZA KADETE

news image

U Zadru je na Višnjiku u subotu 17. veljače te u nedjelju 18. veljače održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032