OBROVAC I ZAJEC NA EUROPSKOM PRVENSTVU U KOPENHAGENU

Naš najtrofejniji plivač Nikola Obrovac, zajedno s glavnim trenerom Domagojem Zajecom, od 11. do 17. prosinca 2017. godine sudjelovat će na Europskom prvenstvu koje će se održati u danskom Kopenhagenu.

Prvo je ovo veće prvenstvo u novoj sezoni 2017./2018. koje će se održati u malim bazenima, dok će vrhunac sezone zasigurno biti ljetno Europsko prvenstvo u velikim bazenima.

Nikola koji je studij menadžmenta na ZŠM-u u Zagrebu ove godine stavio na pauziranje kako bi se što više posvetio plivanju, tijekom godine osim u Zagrebu trenira i u Grazu, pa se od njega na ovom prvenstvu očekuje puno.

- Spremao se za to, dobro se osjeća, brz je i u izvrsnoj formi. Idemo se boriti, očekujem da će plivati dobro i dati najbolje od sebe, a hoće li to biti dovoljno za polufinale, vidjet ćemo... – kaže trener Domagoj Zajec, koji napominje da ih u Kopenhagenu čeka jaka konkurencija.

- Konkurencija je jaka, ali radio sam dobru bazu, otplivao puno kilometara i trenirao u teretani, ne znam što se može očekivati, ali nadam se da ću plivati oko najboljeg rezultata – iskren je Nikola, koji je dosadašnjom sezonom zadovoljan, a napominje da je s trenerima radio na izdržljivosti kako bi na ljeto bio spreman za velike bazene.

Najjače discipline Nikole Obrovca su 50 i 100 m prsno, a te su utrke na rasporedu u srijedu (13.12.) i petak (15.12.) i njima se, kaže, posebno veseli:

- U srijedu ću, nadam se, dobiti brzinu za petak, za kvalitetnu utrku na 100 m. Iskreno, daleko sam od kalkuliranja od finala, ali nikad se ne zna... Uzbuđen sam kao klinac na prvim velikim natjecanjima, dobar sam i brz, možda bih mogao i iznenaditi rezultatom – zaključuje Nikola.

Inače, na Europsko je prvenstvo u Kopenhagenu Hrvatski plivački savez pozvao ukupno šest plivača, među kojima su uz našeg Obrovca i Mislav Sever (PCO), Anton Lončar (PCO), Filip Zelića (MZ), Matea Samardžić (MS) i Lorena Jerebić (ZPK), a pratit će ih treneri Lovrenco Franičević i Domagoj Zajec.

Svim plivačicama i plivačima želimo puno uspjeha i dobrih rezultata, a posebno našem dvojcu Obrovac - Zajec!

09.
Ruj

PROSLAVITE S NAMA DAN KLUBA!

news image

Plivački klub Medveščak 21. rujna obilježava svoj dan, a na zabavu su pozvani svi članovi i prijatelji…

Pročitaj više

09.
Ruj

UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, 2019. godina

news image

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9. rujna 2019. godine u 17:30…

Pročitaj više

08.
Kol

KLARA BOŠNJAK NA SJP-U U BUDIMPEŠTI

news image

Nakon radnog ljeta Klara Bošnjak otputovala je na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Budimpeštu.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati