OBROVAC NA SVJETSKOM KUPU U PEKINGU

U kineskom Pekingu od 2. do 4. studenog održava se Svjetski kup u plivanju.

Na Swimming World Cup 2018 #5 Beijing tako nastupa ukupno pet plivača iz Hrvatske: Ivan Gajsek (PK IGRA), Anton Lončar (HAPK MLADOST), Filip Zelić (HAPK MLADOST), Mislav Sever (PK KANTRIDA) te Nikola Obrovac (PK MEDVEŠČAK).

Nikoli, koji je od 20. do 27. listopada sudjelovao s hrvatskom plivačkom reprezentacijom na pripremama na Korčuli, a zatim nastupio na prvom ovosezonskom HPS Grand Prix-u, onom u organizaciji PK Jadrana u Šibeniku, gdje je ostvario zapažene rezultate, ovo je pripremno natjecanje za Svjetsko u malim bazenima u prosincu.

- Nikola na ovom natjecanju pliva 50 i 100 m prsno i  50 m leptir. Nakon Korčule i Jadran GP-a, nastavlja ritam s natjecanjima, a već nakon Pekinga čeka ga Miting Mladosti, odn. druga postaja HPS GP-a. Za očekivati je da će iz natjecanja u natjecanje plivati bolje sve bolje, a posebno je važno i što je na ovakvim većim natjecanjima kao što je Svjetski kup uvijek bolja konkurencija, pa može vidjeti gdje je u odnosu na njih. – rekao nam je glavni trener PK Medveščaka Domagoj Zajec.

Iako je tijekom priprema na Korčuli imao manjih problema s leđima, Nikola iz Pekinga poručuje da se osjeća dobro:

- Leđa su puno bolje, ramena se isto lagano vraćaju u formu tako da polako, ali sigurno sve se popravlja.

Prvu disciplinu, 100 m prsno Nikola je isplivao rezultat od 1:01.69, i tako zauzeo 17. mjesto te kaže da je nastup prošao solidno:

- Rezultat nije još za mjeriti se sa svjetskom klasom, s obzirom na to da je tek druga utrka sezone nakon dužeg aerobnog bloka treninga, ali kvalitetu odrađenih treninga mogao sam potvrdit na 2. 50m koji su bili brži od 2. 50 m na najbržoj utrci. Ovaj „easy speed“ na prvom dijelu utrke trebao bi doći kasnije u sezoni s taperom. U subotu je utrka na 50m prsno i to se nadam biti blizu najboljeg rezultata, s obzirom na to da sam dosta radio na startevima i ovo natjecanje je odličan test da provjerim trenutno stanje. – rekao je Nikola te dodao da se idući vikend na Mitingu Mladosti nada ponoviti još jednom rezultate od proteklog vikenda te možda još malo popravit vrijeme na utrci od 100m, a onda odraditi još mjesec dana priprema do Svjetskog prvenstva.

Drugi i treći dan Svjetskog kupa u Pekingu Nikola je plivao discipline 50 m prsno i 50 m leptir. Na 50 m prsno zauzeo je odlično 11. mjesto s vremenom 27.63, a na 50 m leptir isplivao je rezultat 25.27 i tako došao do 27. mjesta.

12.
Pro

9. PLIVAČKI MITING SVETI NIKOLA

news image

Plivački klub Barok 7. i 8. prosinca, povodom Dana grada Varaždina i blagdana Sv. Nikole, organizirao…

Pročitaj više

11.
Stu

15. PLIVAČKO NATJECANJE SISAK MALI

news image

U organizaciji PK Sisak Janaf u subotu, 30. studenog održan je plivački miting za najmlađe - 15. Sisak…

Pročitaj više

11.
Stu

11. MEĐUNARODNI MITING "SV. KRŠEVAN"

news image

Povodom Dana grada Zadra u subotu i nedjelju 16. i 17. studenog održan je 11. međunarodni plivački miting…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati