ODLIČNI NASTUPI MEDVEŠČAKOVACA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Europsko prvenstvo u plivanju održano je u Beogradu od 17. do 23. lipnja.

Nikad brojniju i veću hrvatsku plivačku reprezentaciju činile su 4 plivačice: Amina Kajtaz, Jana Pavalić, Meri Mataja i Ana Blažević te ukupno 10 plivača: ovogodišnji olimpijci Jere Hribar i Nikola Miljenić, zatim Luka Cvetko, Lovro Serdarević, Toni Dragoja, Marin Mogić, Vili Sivec, Juraj Barčot, Niko Janković i Karlo Perčinić.

Medveščakovi Miljenić i Cvetko predvođeni trenerom Domagojem Zajecom ostvarili su odlične nastupe u svojim disciplinama:

Miljenić je na 50 m leptir izborio finale s osobnim rekordom (23.34), a u finalu je zauzeo 8. mjesto s rezultatom 23.71. Luka Cvetko je na kvalifikacijama u istoj disciplini isplivao svoj osobni rekord (24.93) i zauzeo 49. mjesto.

Miljenić je u kvalifikacijama na 100 m slobodno bio 20. s rezultatom 49.11, a najveći uspjeh ostvario je u sklopu štafete 4x100m slobodno (u sastavu Jere Hribar, Nikola Miljenić, Vili Sivec i Toni Dragoja). Dečki su zajedno doplivali ne samo do najbržeg rezultata u povijesti reprezentacije, već i do 4. mjesta u Europi s rezultatom 3:13.91, čime su srušili prethodni hrvatski rekord star 16 godina.

Na 50 m slobodno Luka Cvetko je u kvalifikacijama zauzeo 17. mjesto s rezultatom 22.33 te je sudjelovao u swimoffu gdje je popravio rezultat za stotinku, dok je Nikola Miljenić s rezultatom 22.34 bio 19.

- Zadovoljni smo s rezultatima. Miljenić je pokazao da mu forma ide prema gore, što je dobar pokazatelj za predstojeće Olimpijske igre. Nakon teške sezone i puno natjecanja, slijedi nam još 5 tjedana pripreme za Pariz. Biti u finalu na 50 m leptir i 4. u Europi kao član štafete je velika stvar koju ne treba shvatiti olako, zaključio je trener Domagoj Zajec, dodajući:

- Cvetko je također bio izvanredan, u jednoj je disciplini srušio svoj osobni rekord, a u drugoj (na 50 m slobodno) je briljirao i u kvalifikacijama i swimoffu. Plivao je puno brže od kvalifikacijske norme za ovo Europsko prvenstvo i gledajući u neku daljnju budućnost blizu je olimpijske norme za neke iduće Olimpijske igre.

Što se tiče bliže budućnosti Cvetku predstoji državno prvenstvo na kojem se veseli nastupati, dok Miljenić nakon kratkog odmora nastavlja s treninzima najprije na zagrebačkoj Šalati i Sveticama, a potom u srpnju, ususret Parizu, odraditi i zadnje pripreme u Rijeci.

Dečkima još jednom čestitamo na odličnim uspjesima, a čestitke i ostatku hrvatske plivačke reprezentacije, posebno Jani Pavalić koja je nastupom na 50 m slobodno u Beogradu osigurala Hrvatskoj treću olimpijsku normu iz plivanja.

07.
srp

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

news image

Prvenstvo Hrvatske za seniore i dobne skupine održano je u Zagrebu na BK Svetice od 18. do 21. srpnja…

Pročitaj više

07.
srp

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Kadetsko prvenstvo Hrvatske održano je 13. i 14. srpnja na bazenu Svetice.

Pročitaj više

07.
srp

KRPINA DO OSOBNIH REKORDA NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

news image

Europsko juniorsko prvenstvo održano je u Vilniusu u Litvi od 2. do 7. srpnja.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032