PREKO 250 NATJECATELJA NA OVOGODIŠNJEM "ZLATNOM MEDVJEDU"

34. izdanje međunarodnog plivačkog natjecanja „Zlatni medvjed“ organizira Plivački klub Medveščak na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu 13. srpnja od 9.00 sati, dok popodnevna finala počinju od 17.00 sati, kada će natjecanje biti svečano otvoreno. U nedjelju 14. srpnja kvalifikacije su također od 9.00 sati, a popodnevna finala od 17.00 sati.

„Zlatni medvjed“ i ove će godine ponovno postati mjesto na kojem će se okupiti najveća plivačka imena Hrvatske i svijeta – njih preko 250 od čega i ukupno 41 natjecatelj iz Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije, koji će nastupati u 16 plivačkih disciplina.

Posljednje je to natjecanje u seriji Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u ovoj sezoni, a koje ujedno trenerima i plivačima služi za isplivavanje normi za velika prvenstva te kao testno natjecanje onima koji su norme za ista već ostvarili.

Tako valja posebno izdvojiti najjače adute od ukupno 29 plivača i plivačica Plivačkog kluba Medveščak: državne prvake Nikolu Obrovca i Nikolu Miljenića, kojima je ovo posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji te juniorke Paulu Lončarević i Klaru Bošnjak, koje su se upravo vratile s Europskog juniorskog prvenstva u Rusiji. Klari se sezona tek zahuktava pa ju tako nakon „Medvjeda“ čeka nastup na ljetnom izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži, koji se krajem srpnja održava u Azerbejdžanu, kao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je na rasporedu u kolovozu u Budimpešti.

Inače, „Zlatni medvjed“ tradicionalni je plivački miting, koji se organizira od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak ne samo Plivačkog kluba Medveščak, nego i Grada Zagreba, a od 2016. održava se na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice.

Svi ljubitelji plivanja i zaljubljenici u sport pozvani su tako u subotu i nedjelju 13. i 14. srpnja bodriti mlade hrvatske plivačke snage, pružiti podršku i toplu dobrodošlicu stranim natjecateljima te pridonijeti izvrsnoj atmosferi još jednog izdanja plivačkog mitinga „Zlatni medvjed“.

Povezane datoteke

07.
Srp

MEDVJEDI OSVOJILI „ZLATNOG MEDVJEDA“

news image

U organizaciji PK Medveščak proteklog je vikenda na Sveticama održan 34. „Zlatni medvjed“.

Pročitaj više

07.
Srp

„ZLATNI MEDVJED“ STIŽE NA SVETICE

news image

Najpoznatiji međunarodni plivački miting krajem tjedna održava se u Zagrebu.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032