PRIPREME NAJMLAĐIH PRED NOVU SEZONU

Od 27. kolovoza do 2. rujna u Termama Tuhelj održane su pripreme za kadete, mlađe kadete i početnike PK Medveščak.

Cilj je bio pripremiti naše mlade plivače na izazove koje sa sobom nosi nova plivačka sezona 2018./2019.

Trenerica Mihaela Kiš, koja je provodila treninge s ostatkom stručnog tima kojeg su činile trenerice Dalija Šoštarić Jež, Lidija Franić i Marija Magdalena Maruna, objasnila je kako im je izgledao dan:

- U ovih sedam dana priprema imali smo po tri treninga dnevno – dva puta u bazenu i jedan suhi trening. Treninzi su se snimali, tako da smo u slobodno vrijeme radili video analizu njihove tehnike plivanja, kasnije i analizu „jedan na jedan“, a na temelju toga kasnije bismo na treninzima radili na poboljšanju njihove tehnike plivanja.

Tijekom posljednja tri dana priprema našim su se trenericama pridružili gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva – olimpijci Amy Smith i Joe Roebuck. Uz međusobnu razmjenu iskustava, s trenericama su nastojali prenijeti svoja znanja i sve tajne s velikih natjecanja našim mladim nadama.

- Klinci su odradili izvrstan posao u pomalo izazovnim okolnostima. Bili su koncentrirani, pristojni i nadam se da odlaze doma s puno novih informacija koje će primijeniti u budućim treninzima – kazao je Joe Roebuck, dok je Amy Smith istaknula:

- Pripreme su bile duge i intenzivne, ali vjerujem da su mladi plivači puno toga naučili. Zahvaljujući analizi koju smo provodili „jedan na jedan“, nadam se da će ubuduće razmišljati o vježbama i svojoj tehnici tako da postanu svjesni svojih pokreta u vodi i onome što rade. Imali smo izvrsnu interakciju s njima, bili su zainteresirani i postavljali pitanja, što mi je posebno drago jer smo upravo to željeli postići.

Na sudjelovanju je gostima zahvalila Mihaela Kiš, ističući kako su reakcije djece na goste pozitivne, posebno jer se radi o olimpijcima, što je uvijek velika motivacija mladim sportašima:

- Pripreme su prošle u najboljem redu, trenerice su zadovoljne i nadamo se da će plivačice i plivači spremno ući u početak nove plivačke sezone! – zaključila je Mihaela Kiš.

09.
Ruj

PROSLAVITE S NAMA DAN KLUBA!

news image

Plivački klub Medveščak 21. rujna obilježava svoj dan, a na zabavu su pozvani svi članovi i prijatelji…

Pročitaj više

09.
Ruj

UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, 2019. godina

news image

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9. rujna 2019. godine u 17:30…

Pročitaj više

08.
Kol

KLARA BOŠNJAK NA SJP-U U BUDIMPEŠTI

news image

Nakon radnog ljeta Klara Bošnjak otputovala je na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Budimpeštu.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati