ŠULENTA I ZAJEC NAKON PRIPREMA REPEREZENTACIJE U ZADRU

Pripreme hrvatske plivačke reprezentacije u kategoriji juniora i seniora odrađene su od 14. do 20. listopada 2017. godine, na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik, a ususret početku sezone 2017./2018.

Na pripreme je pozvano ukupno 23 plivačica i plivača iz cijele Hrvatske, među kojima se jedno ime svima koji prate Plivački klub Medveščak, posebno ističe, a to je naša Lucija Šulenta. Na nju je pažljivo motrio glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec, koji je zajedno s kolegama provodio pripreme po predviđenom planu i programu.

Kako smo saznali od trenera Zajeca, pripreme su se sastojale od ukupno dva treninga dnevno, između kojih je bio obvezan popodnevni odmor. Tijekom treninga izmjenjivali su se trening u bazenu te suhi trening i istezanje.

- Tempo je bio jako naporan. S obzirom na to da smo uz pripreme spojili i dva natjecanja, imali smo gotovo dva tjedna bez dana odmora i moram reći da je Lucija sve to hrabro izdržala – kazao je Domagoj te istaknuo kako se po rezultatima s natjecanja na kojima je sudjelovala, mitingu Memorijal Noa Zelić u Rijeci i prvom ovosezonskom natjecanju u sustavu Grand prix programa Hrvatskog plivačkog saveza, vidjelo da je Lucija Šulenta u dobroj formi.

- Očekujem dobru sezonu. Ne želim kao trener stvarati pritisak mladim plivačima pa smatram da je najbitniji cilj plivati kvalitetno, napredovati, zalagati se, a onda će rezultati doći sami po sebi. U tom kontekstu nadam se da će Lucija ispuniti normu za Europsko juniorsko prvenstvo u lipnju, a onda nas možda čeka i Olimpijada mladih... – govori glavni trener PK Medveščaka uz napomenu kako se nada da će se ove sezone i drugi plivači iz kluba pridružiti Lucijinim uspjesima i ispuniti kriterije za reprezentaciju.

A skromna 16-godišnja Šulenta svjesna je velikih očekivanja te kaže kako radi predano na tome da ode na Europsko, a što se Olimpijade mladih tiče, skromno poručuje da joj se to čini pomalo nedostižnim jer, kako kaže, „ima boljih od mene“.

- Pripreme su bile dosta naporne, ali jako dobre, ekipa je bila super, vrijeme odlično, smještaj i hrana izvrsni! Na kraju priprema sam bila jako umorna, ali sve u svemu, jako sam zadovoljna – istaknula je Lucija, koja kaže da s trenerom radi na formi i izdržljivosti pa se nada da će i s obzirom na uloženi rad, uslijediti i dobri rezultati.

07.
Srp

MEDVJEDI RUŠE REKORDE NA SP-U

news image

Hrvatski reprezentativci Obrovac i Miljenić odličnim su rezultatima otvorili Svjetsko prvenstvo.

Pročitaj više

07.
Srp

ZANINOVIĆ IZDOMINIRAO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe kadete održano je 19. i 20. srpnja u organizaciji Hrvatskog plivačkog…

Pročitaj više

07.
Srp

OBROVAC I MILJENIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU

news image

Svjetsko prvenstvo u plivanju održava se u južnokorejskom Gwangjuu, od 21. do 28. srpnja.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati