ŠULENTA I ZAJEC NAKON PRIPREMA REPEREZENTACIJE U ZADRU

Pripreme hrvatske plivačke reprezentacije u kategoriji juniora i seniora odrađene su od 14. do 20. listopada 2017. godine, na Zatvorenom bazenskom plivalištu Višnjik, a ususret početku sezone 2017./2018.

Na pripreme je pozvano ukupno 23 plivačica i plivača iz cijele Hrvatske, među kojima se jedno ime svima koji prate Plivački klub Medveščak, posebno ističe, a to je naša Lucija Šulenta. Na nju je pažljivo motrio glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec, koji je zajedno s kolegama provodio pripreme po predviđenom planu i programu.

Kako smo saznali od trenera Zajeca, pripreme su se sastojale od ukupno dva treninga dnevno, između kojih je bio obvezan popodnevni odmor. Tijekom treninga izmjenjivali su se trening u bazenu te suhi trening i istezanje.

- Tempo je bio jako naporan. S obzirom na to da smo uz pripreme spojili i dva natjecanja, imali smo gotovo dva tjedna bez dana odmora i moram reći da je Lucija sve to hrabro izdržala – kazao je Domagoj te istaknuo kako se po rezultatima s natjecanja na kojima je sudjelovala, mitingu Memorijal Noa Zelić u Rijeci i prvom ovosezonskom natjecanju u sustavu Grand prix programa Hrvatskog plivačkog saveza, vidjelo da je Lucija Šulenta u dobroj formi.

- Očekujem dobru sezonu. Ne želim kao trener stvarati pritisak mladim plivačima pa smatram da je najbitniji cilj plivati kvalitetno, napredovati, zalagati se, a onda će rezultati doći sami po sebi. U tom kontekstu nadam se da će Lucija ispuniti normu za Europsko juniorsko prvenstvo u lipnju, a onda nas možda čeka i Olimpijada mladih... – govori glavni trener PK Medveščaka uz napomenu kako se nada da će se ove sezone i drugi plivači iz kluba pridružiti Lucijinim uspjesima i ispuniti kriterije za reprezentaciju.

A skromna 16-godišnja Šulenta svjesna je velikih očekivanja te kaže kako radi predano na tome da ode na Europsko, a što se Olimpijade mladih tiče, skromno poručuje da joj se to čini pomalo nedostižnim jer, kako kaže, „ima boljih od mene“.

- Pripreme su bile dosta naporne, ali jako dobre, ekipa je bila super, vrijeme odlično, smještaj i hrana izvrsni! Na kraju priprema sam bila jako umorna, ali sve u svemu, jako sam zadovoljna – istaknula je Lucija, koja kaže da s trenerom radi na formi i izdržljivosti pa se nada da će i s obzirom na uloženi rad, uslijediti i dobri rezultati.

07.
Srp

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Zagrebački plivački savez priređivač je natjecanja koje se održava 25. i 26. srpnja u Zagrebu.

Pročitaj više

06.
Lip

POZIV NA PRIDRŽAVANJE PREPORUKA

news image

S obzirom na ponovni rast broja oboljelih podsjećamo članove PK Medveščak na pridržavanje svih preporuka…

Pročitaj više

06.
Lip

DODIJELJENE NAGRADE ZA PKM IZAZOV

news image

Na pokaznom treningu proteklog tjedna podijeljene su nagrade pobjednicima PKM izazova.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati