Testiranja i upise u Plivački klub Medveščak provode treneri tijekom cijele godine, svakim radnim danom u 18,00 sati, uz prethodnu najavu na broj +385 99 7328 032 ili na mail: plivackaskola@medvescak.hr.

ZAŠTO PLIVANJE?

Iako plivanje, nažalost, u Hrvatskoj nije prepoznato niti popularno kao drugi ekipni sportovi, upravo je jedan od ciljeva Plivačkog kluba Medveščak popularizirati ga među najmlađima jer su njegovi učinci na razvoj djeteta nemjerljivi. Naime, osim što jača kardiovaskularni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća i poboljšava opskrbljenost kisikom, plivanje pozitivno djeluje na zglobove, povećava njihovu pokretljivost i elastičnost te pozitivno utječe na koordinaciju pokreta. Uz to, plivanjem se učvršćuje cjelokupna muskulatura tijela: ruke, ramena, leđa, grudni koš, stražnjica i noge, a stječu se i kondicija te izdržljivost.

Mnogi stručnjaci, stoga, upravo plivanje preporučaju kao sport kojim se djeca trebaju baviti od najranije dobi, a PK Medveščak kao klub bogate sportske povijesti, pravo je mjesto za njihove prve plivačke „korake“.

 

TESTIRANJA I UPISI

U program plivačke škole, na Zimskom plivalištu Mladost, ovisno o stupnju znanja, upisujemo djecu od 5 do 7 godina starosti, dok djecu od 8 i više godina upisujemo u program usavršavanja plivačkih tehnika.

Testiranja i upise provode treneri Plivačkog Kluba Medveščak tijekom cijele godine, svakim radnim danom u 18,00 sati, uz prethodnu najavu na broj +385 99 7328 032 ili na mail: plivackaskola@medvescak.hr.

Kandidati se testiraju u kupaćem kostimu (djevojčice) ili kupaćim gaćicama (dječaci), a potrebno je ponijeti ručnik, sušilo za kosu i prikladnu obuću za bazen. Ukoliko su zadovoljeni kriteriji provjere znanja plivanja (bilo kojom tehnikom i načinom samostalno preplivati 20 do 25 metara), obavlja se upis u Plivačku školu Medveščak, a dijete kao nagradu prilikom upisa dobiva klupsku plivačku kapicu.

Radi što kvalitetnijih uvjeta za trening i igru, broj upisnika je ograničen.

07.
Srp

MEDVJEDI RUŠE REKORDE NA SP-U

news image

Hrvatski reprezentativci Obrovac i Miljenić odličnim su rezultatima otvorili Svjetsko prvenstvo.

Pročitaj više

07.
Srp

ZANINOVIĆ IZDOMINIRAO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

news image

Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe kadete održano je 19. i 20. srpnja u organizaciji Hrvatskog plivačkog…

Pročitaj više

07.
Srp

OBROVAC I MILJENIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU

news image

Svjetsko prvenstvo u plivanju održava se u južnokorejskom Gwangjuu, od 21. do 28. srpnja.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati