PK Medveščak od 18. do 24. travnja na otoku Korčula organizira pripreme za svoje plivačice i plivače.

Pripreme su osmišljene i namijenjene grupama kadeta, mlađih kadeta i natjecatelja 3, a voditi će ih naše trenerice: Nikolina Gudiček, Dalija Jež i Lidija Franić.

Plivačice i plivači će tijekom šestodnevnog boravka na pripremama kroz dva plivačka i jedan suhi trening dnevno usavršavati tehnike plivanja i raditi na razvoju svih u plivanju potrebnih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Naglasak priprema bit će na bazičnoj pripremi plivača, razvoju aerobnog energetskog kapaciteta te će se uz konstantnu kontrolu i vježbe tehnika raditi na poboljšanju sve četiri plivačke tehnike i pripadajućih tehničkih vještina kao što su startevi, okreti itd.

Pomoću snimanja i video analize svakog plivača posebno, ukazivat će se na osobne pogreške u tehnici. Potom će se pogreške u treningu ispravljati i tako dodatno unaprjeđivati tehnika plivanja. Suhim treningom radit će se također na poboljšanju opće fizičke spreme, motoričkih znanja i sposobnosti, s naglaskom na gibljivosti.

Zajedničkim treniranjem i boravkom na pripremama želimo doprinijeti homogenizaciji ovih grupa i podići motivaciju za nastavak natjecateljske sezone, kao i kroz zajedništvo potaknuti socijalizaciju i stvoriti osjećaj pripadnosti Klubu.

Plivači će za kraj priprema nastupiti i na natjecanju koje se održava 23. i 24. travnja 2022. godine u organizaciji KPK Korčula, a svi zainteresirani mogu se prijaviti zaključno s 23. ožujkom putem maila tajnistvo@medvescak.hr, gdje su dostupne i sve ostale informacije vezane uz pripreme. 

Povezane datoteke

04.
Tra

BOGAT RASPORED NA PRIPREMAMA NA KORČULI

news image

Pod budnim okom naših trenerica Nikoline Gudiček, Dalije Jež i Lidije Franić, od 18. do 24. travnja…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032