VELIKA NATJECANJA MEDVEŠČAKOVIH PLIVAČICA I PLIVAČA

Plivačice i plivače PK Medveščak čeka posebno uzbudljivo ljeto.

Naime, nakon nekoliko većih domaćih natjecanja u lipnju, kroz srpanj neke od naših natjecatelja očekuju veliki međunarodni bazeni.

Tako je prvi na redu Roko Krpina koji od 4. do 9. srpnja kao jedini iz našeg kluba nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Beogradu.

Roko će nastupiti u disciplinama 1500 m slobodno, 400 m mješovito i 400 m slobodno, a  kako ističe njegov trener Marko Lovrečić, kroz cijelu je sezonu odlično trenirao i ostvarivao vidljiv napredak tijekom prošlih natjecanja.

- Vjerujem da će Krpina trud i zalaganje uloženo na treninzima pokazati na najvažnijem natjecanju u sezoni te isplivati svoje najbolje rezultate u Beogradu - kaže Lovrečić dok Krpina skromno dodaje:

- Osjećam se super i smatram da mi je forma doista na vrhuncu. Oduvijek mi je bio san ići na ovako veliko natjecanje kao što je Europsko juniorsko prvenstvo. Ne želim si stvarati veliki pritisak, ali očekujem da ću na svom velikom debiju ostvariti dobar rezultat i pokazati sve ono što sam postigao posljednjih tjedana na pripremama. U ovom tempu nastavit ću do kraja godine, trenirati još bolje i jače i nadam se da ću izboriti finale za sljedeću godinu na Europskom.

Nikola Miljenić nastupa na Svjetskom prvenstvu koje se od 14. do 30. srpnja održava u japanskoj Fukuoki, a plivat će 50 i 100 m slobodno te 50 m leptir i 50 m leđno.

Pripreme su dosad tekle dobro, a kako kaže njegov trener Domagoj Zajec, nadaju se najboljem, dok Miljenić odlučno ističe:

- Mislim da sam dosad kroz sezonu pokazao odličnu formu, popravio sam svoje najbolje vrijeme na 100 m slobodno i bitno se približio kvalifikacijskoj normi za Olimpijadu na 50 m slobodno. Imam kontinuitet i idem u Fukoku odlične volje i s ciljem da dam sve od sebe, a gdje će me to odvesti, vidjet ćemo…

U slovenskom Mariboru od 23. do 29. srpnja održava se EYOF (European Youth Olympic Festival) na kojem nastupa naš Matteo Stjepan Deswarte. Plivat će discipline 100 i 200 m prsno, a cilj mu je, kako sam kaže:

- Dobro otplivati i steći iskustvo nastupom na ovako velikom natjecanju, ali i zabaviti se i družiti se s drugim sportašima koji dolaze iz cijele Europe.

Njegova trenerica Nikolina Gudiček ističe da je Deswarte ove sezone ostvario apsolutno sve ciljeve koje su postavili na samom njenom početku:

- Cilj nam je bio rušiti državni rekord na prsnom, što je i ostvario na 50 m prsno u prosincu. Kriterijski rezultat za EYOF otplivao je na 100 m prsno. Vjerujem da će sa svojim nastupom skupiti puno iskustva s reprezentacijom, u rangu je sa starijim sportašima što će mu sigurno biti velik poticaj za dalje.

Luka Cvetko izborio je svoj nastup na Europskom prvenstvu do 23 godine, koje se održava u irskom Dublinu od 9. do 14. kolovoza.

Već nakon što je isplivao normu na Prvenstvu Hrvatske sredinom lipnja, počele su pripreme za Europsko prvenstvo, a glavni trener PK Medveščaka Domagoj Zajec uvjeren je da će dati sve od sebe i tako ostvariti dobar rezultat.

PK medveščak želi svojim natjecateljima puno sreće i dobrih rezultata, o kojima ćemo vas pravodobno izvještavati!

08.
Kol

TESTIRANJE I UPISI U PLIVAČKI KLUB MEDVEŠČAK, SEZONA 2023./2024.

news image

Otvorene su prijave za testiranje znanja plivanja za upise u programe PK Medveščak za sezonu 2023./2024.

Pročitaj više

08.
Kol

REZULTATI NAŠIH PLIVAČA NA VELIKIM NATJECANJIMA

news image

Pojedine plivačice i plivači PK Medveščak imali su itekako uzbudljivo ljeto.

Pročitaj više

08.
Kol

JANAF SPONZOR MILJENIĆU

news image

Dioničko društvo Jadranski naftovod (Janaf) sa sjedištem u Zagrebu, upravlja naftovodno-skladišnim sustavom…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032