slika novosti

Lidija Franić

Iako je od rane školske dobi u plivanju, ova mlada trenerica, bivša hrvatska reprezentativka juniorske i seniorske reprezentacije, bazen je tijekom studija nakratko zamijenila informatikom. Nakon stečene diplome prvostupnice poslovne informatike ipak se odlučila vratiti sportu, najprije na Kineziološkom fakultetu u Splitu, a zatim i svojoj prvotnoj ljubavi – plivanju kao trenerica u matičnom PK Sisak Janaf. Nakon što je ondje „izbrusila“ trenerski zanat, 2016. godine pridružuje se mladom timu PK Medveščak, za kojeg ima samo riječi hvale te posebno ističe dobru suradnju s kolegama.

Brine o mlađim kadetima te 4. godini Plivačke škole, a u radu s njima najbitnije joj je da budu zadovoljni te da sami uoče svoj napredak. Stroga je, no, kako kaže, pronalazi ravnotežu u pristupu, kako bi se djeca u konačnici na treningu ipak – zabavila.

- Na svom sam primjeru naučila da su disciplina i radne navike najbitnije u ostvarivanju plivačkih rezultata, ali isto tako radi stvaranja ugodne radne atmosfere u klubu važno je međusobno uvažavanje sportaša, trenera, uprave i roditelja – kaže Lidija.

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032