slika novosti

Lucija Stipanić

Magistrica kineziologije u edukaciji i plivanju zaposlena je kao trenerica u Plivačkom klubu Medvešćak te u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zagrebu gdje radi kao voditelj univerzalne sportske škole s učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Ovoj 24-godišnjakinji plivanje se uvuklo u kožu još od djetinjstva jer je od malena bila uključena u razne sportske programe, a plivanjem se bavila do 2. razreda srednje škole te joj je sport vrlo brzo postao stil života, zbog čega je nakon završene gimnazije odlučila upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Iako mlada, dosad je stekla ogromno iskustvo u radu s djecom u zagrebačkim plivačkim klubovima kao što su PK Novi Zagreb, PK Natator i PK Dupin, a osim trenerskog posla i plivanja, posebno je zanima sportska psihologija te prehrana sportaša pa se često dodatno educira u tim područjima.

- Trenerski posao smatram vrlo odgovornim s obzirom na to da djeca prolaze kroz razne faze rasta i sazrijevanja te im treneri često predstavljaju model i uzor – kaže Lucija te dodaje da ju rad s djecom uveseljava zbog svih benefita koje kroz sport usvajaju, ali i njihovog osobnog napretka.

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032