35. „ZLATNI MEDVJED“ VRAĆA SE U ZAGREB

Najpoznatiji međunarodni plivački miting ponovno stiže na Svetice.

Nakon što je prošle godine zbog pandemije odgođeno, okruglo 35. izdanje jednog od najvećih domaćih plivačkih natjecanja "Zlatni medvjed", ove će godine biti održano od 25. do 27. lipnja na zagrebačkim Sveticama.

Riječ je o tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu, kojeg Plivački klub Medveščak organizira još od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak kluba, ali i hrvatskog plivanja općenito, okupljajući svake godine najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja.

Prijave natjecatelja za ovogodišnje izdanje još su u tijeku, no očekuje se preko 350 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske, Finske, ali i egzotičnih zemalja kao npr. Seychellesa, koji će nastupati u 34 disciplina.

Ovogodišnje izdanje Zlatnog medvjeda uvršteno je u FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE NATATION (FINA) kalendar, kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za Olimpijske igre Tokyo 2020., koje se održavaju od 23.7. do 8.8.2021. u Japanu.  

Inače, natjecanje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, pa tako i ove godine na svečanom otvorenju očekujemo velik broj visokih uzvanika, ali i brojne sportske entuzijaste i ljubitelje plivanja koji će doći pružiti podršku natjecateljima i pridonijeti izvrsnoj atmosferi još jednog izdanja „Zlatnog medvjeda“.

Povezane datoteke

06.
lip

MILJENIĆ NOVI HRVATSKI OLIMPIJAC!

news image

Nikola je posljednjeg dana "Zlatnog medvjeda" isplivao normu za Olimpijske igre.

Pročitaj više

06.
lip

PRATITE UŽIVO 35. IZDANJE ZLATNOG MEDVJEDA

news image

Na YouTube kanalu PK Medveščak bit će dostupan live prijenos sva tri dana natjecanja.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032