MILJENIĆ NOVI HRVATSKI OLIMPIJAC!

Nikola je posljednjeg dana "Zlatnog medvjeda" isplivao normu za Olimpijske igre.

Nikola Miljenić, član plivačkog kluba Medveščak, današnjim je nastupom na 50 m slobodno, isplivao A olimpijsku normu i tako si osigurao siguran nastup u Tokiju. Miljenić je posljednjeg dana 35. izdanja „Zlatnog medvjeda“, ali i posljednjeg dana za ispunjavanje normi u plivanju, plivao 21.95 i tako popravio osobni rekord za 27 stotinki.

- Presretan sam što sam ostvario A normu za Olimpijske igre u Tokiju! Puno sam trenirao za to, puno se odricao, ali to je nešto što sam sanjao od malena i sad mogu reći da sam taj san i konačno ostvario! Nastavit ću tijekom ljeta mukotrpno trenirati i nadam se da ću ostvariti najbolji mogući rezultat i tako učiniti ponosnima i svoje navijače, svoj Klub, ali i svoju zemlju! – rekao je Nikola nakon što su se slegli prvi dojmovi.

Iako je već ranije osigurao B normu, siguran nastup na OI ostvario je na ovogodišnjem 35. izdanju jednog od najvećih domaćih plivačkih natjecanja „Zlatni medvjed“.

- Ovo je ne samo vrhunski rezultat za Nikolu, nego i povijesni rezultat za PK Medveščak i Hrvatsku! Ponos, sreća i veselje svih koji godinama pratimo njegov napredak i trud ne može se opisati riječima. Nikola je ovaj odličan rezultat postigao svojim dugogodišnjim radom i discipliniranim pristupom i na tome mu treba čestitati te mu želim da ovaj rezultat ponovi i u Tokiju, a možda ga uspije i popraviti – optimističan je Domagoj Zajec, glavni trener PK Medveščak, koji se osvrnuo i na nastupe naših ostalih natjecatelja:

- Svi naši plivači i plivačice plivali su dobro, pokazali su dobru formu i možemo biti zadovoljni njihovim nastupima. Klara Bošnjak putuje početkom srpnja na Europsko juniorsko prvenstvo u Rim, pa joj je ovo natjecanje poslužilo više kao tehnička priprema i svojevrstan trening. Našim ostalim natjecateljima predstoji niz natjecanja tijekom srpnja, Regionalno, zatim Kadetsko i na kraju Državno prvenstvo – zaključio je Zajec.

Inače, „Zlatni medvjed“ održan je na zagrebačkim Sveticama, a na njemu je tijekom tri dana nastupalo ukupno 417 plivačica i plivača iz Hrvatske i svijeta u 34 discipline. Istaknimo i da je Jana Pavalić (Olimp Zabok) na 50 metara leptir srušila seniorski hrvatski rekord, isplivavši u finalu (drugo mjesto) 26.50, dok je Ana Blažević (Maksimir) u finalu na 100 m prsno postavila novi hrvatski mlađeseniorski rekord 1:09.66.

Najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji nagrađeni su  plaketama "Zlatni medvjed", a uručio ih je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica. 

Natjecanju su nazočili i visoki uzvanici - izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Milan Čolić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade te izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Igor Peternel, kojima zahvaljujemo na dolasku, a svim natjecateljima još jednom čestitamo na sjajnim rezultatima!

Povezane datoteke

06.
lip

PRATITE UŽIVO 35. IZDANJE ZLATNOG MEDVJEDA

news image

Na YouTube kanalu PK Medveščak bit će dostupan live prijenos sva tri dana natjecanja.

Pročitaj više

06.
lip

35. „ZLATNI MEDVJED“ VRAĆA SE U ZAGREB

news image

Najpoznatiji međunarodni plivački miting ponovno stiže na Svetice.

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032