KLARA I NIKOLA NA 35. EUROPSKOM PRVENSTVU

LEN european aquatics championship, odnosno Europsko prvenstvo u vodenim sportovima održava se u mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Riječ je o najstarijem kontinentalnom događaju posvećenom vodenim sportovima. Održava se svake dvije godine, a 2020. godine natjecanje je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Ove godine 35. izdanje Europskog prvenstva u vodenim sportovima vraća se u svoj rodni grad - naime, prvo je održano upravo u Budimpešti od 18. do 22. kolovoza 1926. godine, koja je dosad već četiri godine bila domaćin ovog velikog natjecanja.

Na natjecanju sudjeluje 51 nacija, a svoje predstavnike u plivanju ima i Hrvatska. Tako će od 17. do 23. svibnja Klara Bošnjak i Nikola Miljenić braniti boje Lijepe naše, ali i svog matičnog kluba Medveščak. 

Nikola nastupa na 50 m i 100 m slobodno te 50 i 100 m leptir, dok Klara nastupa na 800 m i 1500 m slobodno. Nakon dugo vremena bez natjecanja, tako slijedi prva ozbiljnija provjera forme naših plivača. 

Klari je ovo izvrsna prilika za stjecanje iskustva pred Juniorsko prvenstvo u srpnju, a Nikola će na ovom natjecanju pokušati što više se približiti A olimpijskim normama. 

Nakon Europskog prvenstva naše plivače čeka veliki niz natjecanja, Ekipno prvenstvo, Mare Nostrum, Zlatni orlando te Zlatni medvjed, a cilj je rasti što više iz natjecanja u natjecanje, rekao nam je glavni trener PK Medveščak Domagoj Zajec koji će u Budimpešti biti u pratnji Klare i Nikole.

 

05.
Svi

SJAJNI NASTUPI MEDVEŠČAKOVACA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

news image

LEN european aquatics championship, odnosno Europsko prvenstvo u vodenim sportovima održano je od 17.…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032