SJAJNI NASTUPI MEDVEŠČAKOVACA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

LEN european aquatics championship, odnosno Europsko prvenstvo u vodenim sportovima održano je od 17. do 23. svibnja u mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Riječ je o 35. izdanju ovog natjecanja, koje je prošle godine odgođeno zbog pandemije koronavirusa, a na kojem je nastupalo ukupno devet hrvatskih predstavnika, među kojima i dva Medveščakova - Klara Bošnjak i Nikola Miljenić, u pratnji glavnog trenera PK Medeščak Domagoja Zajeca, koji je po povratku ekipe u Zagreb podijelio svoje dojmove s natjecanja:

- Zadovoljni smo s natjecanjem i rezultatima naših plivača. Klara je u prvoj utrci bila pomalo rezervirana, no na drugoj utrci se popravila i bila izvrsna. Bilo je nekih taktičkih pogrešaka na kojima ćemo raditi u predstojećem razdoblju kako bi se dovela u najbolju moguću formu za Europsko juniorsko prvenstvo, koje je glavni cilj ove sezone.

Što se Nikole tiče, pokazao je pravu snagu na glavnom natjecanju, ističući svoju nepoterećenost rezultatima i istinski, sportski uživajući u utrkama. U dvije utrke otplivao je svoje najbolje rezultate i pomaknuo svoje osobne rekorde, pokazujući se u najboljem svjetlu - zaključuje Zajec.

Podsjetimo, Klara Bošnjak nastupala je na 800 m slobodno i s rezultatom 8:57.70 zauzela 18. mjesto te na 1500 m slobodno gdje je s vremenom 16:54.20 isplivala 19. mjesto. Nikola Miljenić je pak nastupao na 100m slobodno gdje je bio 45. (49.69), zatim na 50m leptir gdje je došao do 34. mjesta s vremenom 24.09, a na 100 m leptir nastupio je s rezultatom 52.38 i tako došao do 22. mjesta u Europi. 

Idući vikend naše plivačice i plivače očekuje Ekipno prvenstvo Hrvatske, gdje će braniti boje Medveščaka i pokušati popraviti svoje rezultate koji su plivali u Budimpešti, a nakon toga slijedi i natjecanje Mare Nostrum. 

 

05.
svi

KLARA I NIKOLA NA 35. EUROPSKOM PRVENSTVU

news image

LEN european aquatics championship, odnosno Europsko prvenstvo u vodenim sportovima održava se u mađarskoj…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032