ODLIČNI REZULTATI NA PRVENSTVU HRVATSKE

Prvenstvo Hrvatske u plivanju, održano je proteklog vikenda u Zagrebu na otvorenom plivalištu Mladost na Savi, pod pojačanim epidemiološkim mjerama te bez prisustva gledatelja.

Na natjecanju su sudjelovale kategorije od kadeta do seniora, ukupno 450 plivačica i plivača iz 44 plivačka kluba iz cijele Hrvatske s preko 1500 nastupa.

Neobičnoj sezoni unatoč, naših gotovo 30-ak plivačica i plivača na natjecanju je ostvarilo je odlične rezultate!  Moglo se tako vidjeti dosta isplivanih osobnih rekorda ili rezultata koji su vrlo blizu osobnih rekorda, što je po ukupnom poretku uspješnosti klubova plivače dovelo na 4. mjesto, a plivačice na 7. mjesto.

Iako sve sudionike treba pohvaliti na maksimalnom trudu i zalaganju, posebno ističemo one koji su u ovim neobičnim okolnostima došli do odličja, a to su:

Klara Bošnjak – prvo mjesto na 200 m slobodno u kategoriji seniorki, mlađih seniorki i juniorki, drugo mjesto na 800 m slobodno u kategoriji seniorki, a prvo u kategoriji mlađih seniorki i juniorki, treće mjesto na 400 m slobodno u kategoriji seniorki te drugo u kategoriji mlađih seniorki i juniorki, zatim prvo mjesto na 1500 m slobodno u kategoriji seniorki, mlađih seniorki i juniorki te treće mjesto na 400 m mješovito u kategoriji seniorki te drugo mjesto u kategoriji mlađih seniorki i juniorki;

Roko Krpina – prvo mjesto na 400 m slobodno u kategoriji kadeta, prvo mjesto na 200 m leptir u kategoriji kadeta, treće mjesto na 800 m slobodno u kategoriji mlađih juniora te prvo mjesto u kategoriji kadeta, kao i drugo mjesto na 200 m leđno u kategoriji kadeta;

Tesa Novak – treće mjesto na 200 m leptir u kategoriji mlađih seniorki i juniorki;

Matko Davidović – treće mjesto na 200 m leptir u kategoriji mlađih juniora;

Andrej Tošanović – treće mjesto na 100 m prsno u kategoriji juniora te treće mjesto na 50 m prsno u kategoriji juniora.

Spomenimo za kraj i da je ženska štafeta u sastavu Klara Bošnjak, Tesa Novak, Ida Tušek i Dora Mihaljević na 4x200 m slobodno u kategoriji juniorki osvojila treće mjesto.

Povezane datoteke

08.
kol

PRVENSTVO HRVATSKE - PRVO NATJECANJE SEZONE POD EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA

news image

Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine bit će održano od 7. do 9. kolovoza na otvorenom…

Pročitaj više
Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032