slika novosti

Osnovne informacije

ZAŠTO PLIVANJE?

Plivanje je bazični sport, a u programu Olimpijskih igara je od prvih modernih igara 1896. godine u Ateni. Jedan je od najraširenijih rekreativnih sportova na svijetu i mnogi ga stručnjaci smatraju najzdravijim sportom, a njegove učinke na razvoj djeteta nemjerljivima. Naime, osim što jača kardiovaskularni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća i poboljšava opskrbljenost kisikom, plivanje pozitivno djeluje na zglobove, povećava njihovu pokretljivost i elastičnost te pozitivno utječe na koordinaciju pokreta. Uz to, plivanjem se učvršćuje cjelokupna muskulatura tijela: ruke, ramena, leđa, grudni koš, stražnjica i noge, a stječu se i kondicija te izdržljivost. Mnogi stručnjaci, stoga, upravo plivanje preporučaju kao sport kojim se djeca trebaju baviti od najranije dobi, a PK Medveščak kao klub bogate sportske povijesti, pravo je mjesto za njihove prve plivačke „korake“.

TESTIRANJA I UPISI

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) uz prethodni dogovor na broj +385 99 7328 032 ili na e-poštu: plivackaskola@medvescak.hr.

Testiranja i upise provode treneri Plivačkog Kluba Medveščak.

U program plivačke škole PKM upisuju se djeca od 5 do 8 godina starosti i ovisno o znanju plivanja svrstavaju se u odgovarajuće grupe. Program usavršavanja plivačkih tehnika PKM namijenjen je djeci i mladima od 8 do 18 godina, koji žele pravilno naučiti plivati sve tehnike.

Prijava za testiranje vrši se putem ONLINE OBRASCA.

Testiranja se vrše u kupaćem kostimu ili kupaćim gaćicama, a sa sobom je potrebno ponijeti ručnik, sušilo za kosu i obuću za bazen. Očekuje se da dijete može samostalno preplivati 20 metara bilo kojom tehnikom ili načinom.

Ukoliko je dijete zadovoljilo kriterije provjere znanja plivanja, obavlja se upis u PK Medveščak. Ovisno o znanju plivanja i starosti svrstavamo ih u odgovarajuće programe i grupe.

Radi što kvalitetnijih uvjeta za trening i igru, broj upisnika je ograničen.

ČLANARINA

Pravilnikom o članarinama utvrđuje se obaveza plaćanja i iznos članarine za sve članove Plivačkog kluba Medveščak.

Polaznici Plivačke škole plaćaju godišnju članarinu u 10. mjesečnih rata, a mjesečna rata se ne plaća za mjesece srpanj i kolovoz.

Iznos mjesečne rate je kako slijedi:

  • I. godina, Koale € 50
  • II. godina, Pande € 50
  • III. godina, Grizli € 50
  • IV. godina Polarni € 50

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032