slika novosti

Usavršavanje plivačkih tehnika PKM

Osnovne informacije

ZAŠTO PLIVANJE?

Iako plivanje, nažalost, u Hrvatskoj nije prepoznato niti popularno kao neki ekipni sportovi, upravo je jedan od ciljeva Plivačkog kluba Medveščak popularizirati ga među najmlađima jer su njegovi učinci na razvoj djeteta nemjerljivi. Naime, osim što jača kardiovaskularni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća i poboljšava opskrbljenost kisikom, plivanje pozitivno djeluje na zglobove, povećava njihovu pokretljivost i elastičnost te pozitivno utječe na koordinaciju pokreta. Uz to, plivanjem se učvršćuje cjelokupna muskulatura tijela: ruke, ramena, leđa, grudni koš, stražnjica i noge, a stječu se i kondicija te izdržljivost. Mnogi stručnjaci, stoga, upravo plivanje preporučaju kao sport kojim se djeca trebaju baviti od najranije dobi, a PK Medveščak kao klub bogate sportske povijesti, pravo je mjesto za njihove prve plivačke „korake“.

TESTIRANJA I UPISI

Testiranja i upise provode stručno osposobljeni treneri PK Medveščak. Testiranja i upise provode treneri Plivačkog Kluba Medveščak u 9. mjesecu od 4.rujna svakim danom ( od ponedjeljka do petka) u 17:30 sati. Tijekom ostatka godine testiranja se provode uz prethodni dogovor na broj +385 99 7328 032 ili na mail: plivackaskola@medvescak.hr

U program usavršavanja plivačkih tehnika PKM namijenjen je djeci i mladima od 8 do 18 godina, koji žele pravilno naučiti plivati sve tehnike. Program plivačke škole PKM namijenjen je djeci od 5 do 8 godina starosti.

Prijava za testiranje vrši se putem ONLINE OBRASCA.

Testiranja se vrše u kupaćem kostimu ili kupaćim gaćicama, a sa sobom je potrebno ponijeti ručnik, sušilo za kosu i obuću za bazen. Očekuje se da dijete može samostalno preplivati 20 metara bilo kojom tehnikom ili načinom.

Ukoliko je dijete zadovoljilo kriterije provjere znanja plivanja, obavlja se upis u PK Medveščak. Ovisno o znanju plivanja i starosti svrstavamo ih u odgovarajuće programe i grupe.

Radi što kvalitetnijih uvjeta za trening i igru, broj upisnika je ograničen.

TERMINI TRENINGA

U usavršavanje plivačkih tehnika PKM upisuju se djeca i mladi od 8 do 18 godina starosti. Ovisno o znanju plivanja i starosti svrstavamo ih u odgovarajuće grupe i termine:

Usavršavanje plivačkih tehnika za djecu 8-14 godina:

  • pon, sri i pet 20:00-21:00 h

Usavršavanje plivačkih tehnika za mlade 15-18 godina:

  • 3 x tjedno: pon, sri i pet 8:30-9:30 h ili 15:00-16:00 h
  • 2 x tjedno: uto i čet 8:30-9:30 h ili 15:00-16:00 h

ČLANARINA

Pravilnikom o članarinama utvrđuje se obaveza plaćanja i iznos članarine za sve članove Plivačkog kluba Medveščak Zagreb.

Polaznici usavršavanja plivačkih tehnika plaćaju članarinu 11 mjeseci u godini i iznosi članarina plaćaju se u mjesečnim obrocima, kako slijedi:

  • Usavršavanje plivačkih tehnika, Mrki tri puta tjedno 250,00 kn
  • Usavršavanje plivačkih tehnika, Mrki dva puta tjedno 200,00 kn

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2
10 000 Zagreb - Hrvatska

Adress

Tel 01/3091380
Fax 01/3091380
Email: medvescak@medvescak.hr

Adress

Radno vrijeme tajništva:
Ponedjeljak i utorak od 17,00 do 20,00 sati
Srijeda i četvrtak od 17,00 do 19,00 sati