slika novosti

Osnovne informacije

ZAŠTO PLIVANJE?

Iako plivanje, nažalost, u Hrvatskoj nije prepoznato niti popularno kao neki ekipni sportovi, upravo je jedan od ciljeva Plivačkog kluba Medveščak popularizirati ga među najmlađima jer su njegovi učinci na razvoj djeteta nemjerljivi. Naime, osim što jača kardiovaskularni sustav, stabilizira krvni tlak, produbljuje disanje, povećava kapacitet pluća i poboljšava opskrbljenost kisikom, plivanje pozitivno djeluje na zglobove, povećava njihovu pokretljivost i elastičnost te pozitivno utječe na koordinaciju pokreta. Uz to, plivanjem se učvršćuje cjelokupna muskulatura tijela: ruke, ramena, leđa, grudni koš, stražnjica i noge, a stječu se i kondicija te izdržljivost. Mnogi stručnjaci, stoga, upravo plivanje preporučaju kao sport kojim se djeca trebaju baviti od najranije dobi, a PK Medveščak kao klub bogate sportske povijesti, pravo je mjesto za njihove prve plivačke „korake“.

TESTIRANJA I UPISI

Testiranje se provodi svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) uz prethodni dogovor na broj +385 99 7328 032 ili na e-poštu: plivackaskola@medvescak.hr.

Testiranja i upise provode treneri Plivačkog Kluba Medveščak.

U program usavršavanja plivačkih tehnika PKM namijenjen je djeci i mladima od 8 do 18 godina, koji žele pravilno naučiti plivati sve tehnike. Program plivačke škole PKM namijenjen je djeci od 5 do 8 godina starosti.

Prijava za testiranje vrši se putem ONLINE OBRASCA.

Testiranja se vrše u kupaćem kostimu ili kupaćim gaćicama, a sa sobom je potrebno ponijeti ručnik, sušilo za kosu i obuću za bazen. Očekuje se da dijete može samostalno preplivati 20 metara bilo kojom tehnikom ili načinom.

Ukoliko je dijete zadovoljilo kriterije provjere znanja plivanja, obavlja se upis u PK Medveščak. Ovisno o znanju plivanja i starosti svrstavamo ih u odgovarajuće programe i grupe.

Radi što kvalitetnijih uvjeta za trening i igru, broj upisnika je ograničen.

ČLANARINA

Pravilnikom o članarinama utvrđuje se obaveza plaćanja i iznos članarine za sve članove Plivačkog kluba Medveščak.

Polaznici usavršavanja plivačkih tehnika plaćaju godišnju članarinu u 10. mjesečnih rata, a mjesečna rata se ne plaća za mjesece srpanj i kolovoz.
Iznos mjesečne rate je kako slijedi:

  • Usavršavanje plivačkih tehnika, Mrki tri puta tjedno 376,72 kn / € 50
  • Usavršavanje plivačkih tehnika, Mrki dva puta tjedno 301,38 kn / € 40

Adress

Plivački klub Medveščak
Schlosserove stube 2, Zagreb
medvescak@medvescak.hr

Adress

TAJNIŠTVO KLUBA
tajnistvo@medvescak.hr
+385 98 437 393

Adress

UPISI I PLIVAČKA ŠKOLA
plivackaskola@medvescak.hr
+385 99 732 8032